De ce să scrii articole de blog pe website

Mai scriem articole de blog? Da!

În zilele noastre informația este la îndemână la un click distanță, iar importanța creării de articole de blog într-o strategie online solidă devine din ce în ce mai evidentă.

Nu putem învinovăți oamenii pentru că presupun că acest tip de conținut scris nu mai este relevant. Odată cu boom-ul platformelor de social media precum TikTok, Instagram și altele, a devenit mai ușor ca niciodată să creezi conținut scurt către public, accentul fiind mai degrabă pe cel vizual decât pe cel scris.

Însă ele nu sunt doar cuvinte aruncate pe o pagină web; ci reprezintă un fundament esențial al conținutului, aducând beneficii semnificative pentru branduri, afaceri și utilizatori. Oamenii încă citesc bloguri zilnic și le folosesc ca sursă principală de informații pentru a-și răspunde la întrebări.

Cu o strategie bună de conținut, vei începe să vezi o mulțime de beneficii pentru afacerea ta. Am ales să arătăm de ce articolele de blog sunt elemente esențiale în dezvoltarea unei prezențe online eficiente… printr-un articol de blog. Așadar, iată la ce ajută ele:

Articolele de blog cresc vizibilitatea în motoarele de căutare

Care este primul lucru pe care îl faci atunci când vrei să afli ceva? Cauți pe Google.

Articolele de blog reprezintă un element cheie în orice strategie de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO). Cu fiecare articol nou, ai o șansă de a-ți îmbunătăți clasamentul în rezultate.

Prin crearea unui conținut bine structurat, care conține cuvinte cheie relevante și legături interne și externe, articolele de blog devin magneții care îndrumă motoarele de căutare către conținutul valoros oferit de afacerea ta.

O poziție bună în rezultatele căutării pe Google duce la atragerea de trafic calificat către site-ul tău, adicăoameni interesați de subiectele pe care le abordezi în conținut. Acest tip de trafic are o mai mare probabilitate de a se converti în clienți, deoarece articolele de blog deja au furnizat informații relevante și au stabilit o legătură cu cititorul.

Vrei ca brandul tău să fie recunoscut ca autoritate în domeniu?

Publicând articole care aduc valoare reală, brandul tău devine asociat cu o sursă de expertiză în industrie. Conținutul documentat cu informații valoroase contribuie la consolidarea credibilității și construirea unei imagini pozitive. Acestă credibilitate are un impact direct asupra deciziilor de cumpărare ale utilizatorilor, mai ales dacă este publicată și pe social media.

Rețelele de socializare reprezintă cel mai popular canal pentru a genera trafic pe blog

Nu mai știi ce să postezi pe social media? Folosește-te de conținutul de pe blog. Această tactică se numește cross promotion și este folosită des de marketeri deoarece are două avantaje mari:

  1. Utilizezi aceeași informație pentru mai multe canale de comunicare, dezvoltând astfel o strategie integrată.
  2. Obții atât trafic gratuit pe website, cât și engagement și awareness pe rețelele sociale.

În plus, cu un conținut interesant și util, există o șansă crescută ca cititorii să împărtășească descoperirile cu alții prin intermediul paginilor/profilurilor personale. Această partajare extinde automat raza de influență a conținutului tău, crescând vizibilitatea și conștientizarea brandului.

Un blog activ și informativ este ca un canal de conversație deschis între brand și publicul său. Articolele de blog oferă oportunitatea de a împărtăși povești, de a oferi informații utile și de a construi o relație solidă cu cititorii. Prin răspunsuri la comentarii și interacțiuni pe social media, brandul devine mai mult decât o entitate abstractă – devine o parte integrantă a vieții cotidiene a utilizatorilor.

Articolele de blog sunt flexibile, gata să fie modelate în diverse forme. Ele pot fi adaptate pentru a include imagini, infografice, videoclipuri și alte forme de conținut. Această diversificare a conținutului nu numai că păstrează audiența implicată, dar oferă și o experiență variată.

76% dintre marketeri folosesc conținutul pentru a genera potențiali clienți

(sursa aici)

Într-o piață atât de competitivă, asta înseamnă că dacă nu creezi conținut ai un dezavantaj considerabil față de concurență ceea ce poate avea consecințe majore în achiziția clienților noi sau fidelizarea celor deja existenți.

Din acest motiv, articolele de blog rămân ancorate în esența unei strategii eficiente. Ele nu sunt doar cuvinte pe o pagină, ci instrumente puternice pentru a construi relații, a furniza valoare și a avansa în lumea digitală competitivă. Pentru fiecare cuvânt scris și fiecare articol publicat, brandul tău se apropie mai mult de a deveni nu doar o opțiune, ci opțiunea preferată a consumatorilor.

Cum te putem ajuta noi, DigiDuo Studio, în legătură cu strategia de conținut?

  • În primul rând, să o creăm.
  • Propunem subiecte care au un volum mare de căutare.
  • Facem brief-uri care să te ajute să scrii tu articolele (dacă insiști, deși nu recomandăm).
  • Scriem articole (optimizate SEO), le populăm cu imagini și le publicăm.

Complează formularul de mai jos dacă vrei să te afli printre cei care obțin rezultate.

Ai nevoie de promovare online pentru brandul tău?
Hai să ne auzim.