Când să postezi pe social media pentru cele mai bune rezultate

Când să postezi pe social media - DigiDuo

Platformele de social media sunt din ce în ce mai populate zilnic cu conținut, așa că timing-ul corect poate face diferența între a avea o postare virală sau a se pierde în feed printre celelalte.

La modul general, nu există nu există un orar fix care să funcționeze pentru toată lumea, dar există câteva trucuri care te pot ajuta să îți îmbunătățești șansele de a atrage mai multă atenție și de a crește angajamentul.

Înainte de a începe, este important de menționat că fiecare platformă de socializare are propria sa „fereastră magică” de timp când utilizatorii sunt mai activi. Hai să vedem când să postezi pe cele mai populare rețele de socializare!

Facebook – autenticitate și naturalețe în comunicare

Facebook, una dintre cele mai cunoscute platforme de socializare, are propriile sale ore de vârf. În general, zilele lucrătoare (de luni până vineri) sunt cele mai bune pentru a atinge publicul tău pe Facebook. Iată câteva sugestii:

Dimineața (9:00 – 11:00 AM): Mulți oameni încep ziua verificând feed-ul lor de pe Facebook. Aceasta este o oportunitate excelentă pentru a posta conținut de calitate și pentru a te conecta cu publicul într-un moment în care sunt mai receptivi.

După-amiaza (1:00 – 3:00 PM): După o dimineață de muncă, utilizatorii revin pe Facebook după pauza de prânz pentru a se relaxa și a-și verifica rețelele sociale. Este momentul potrivit pentru a-ți menține prezența online vizibilă.

Seara (7:00 – 9:00 PM): În timpul serii, mulți oameni își petrec timpul pe Facebook. Acesta poate fi momentul ideal pentru a posta conținut, deoarece sunt mai predispuși să interacționeze cu el.

Instagram – captivează cu imagini impresionante

Instagram este o platformă vizuală, iar timing-ul poate influența numărul de like-uri și comentarii pe care le obții:

Luni și Miercuri (11:00 AM – 1:00 PM): La începutul săptămânii, oamenii tind să aibă o abordare mai relaxată față de media socială. Acesta poate fi un moment potrivit pentru a împărtăși conținut de inspirație.

Sâmbătă (11:00 AM): Sâmbăta este adesea o zi în care utilizatorii petrec mai mult timp pe Instagram în căutarea de distracție și inspirație. Planifică postările de calitate pentru acest moment.

Duminică (7:00 – 9:00 PM): Înainte de începerea unei noi săptămâni, oamenii caută distracție și inspirație pentru a se pregăti mental. Este un moment excelent pentru a posta.

LinkedIn: profesionalism și conținut relevant

Dimineața (7:00 – 9:00 AM): LinkedIn este platforma preferată pentru profesioniști. Postările dimineața pot să atragă atenția colegilor și partenerilor de afaceri.

La Prânz (12:00 – 1:00 PM): În timpul pauzei de prânz, oamenii pot consulta LinkedIn pentru a vedea actualizările și conținutul din industrie.

Seara (5:00 – 6:00 PM): Înainte de încheierea zilei de muncă, verificarea LinkedIn-ului este obișnuită pentru a rămâne la curent cu noutățile.

Pinterest: inspiră și atrage atenția vizual

Sâmbăta dimineața și duminica după-amiază: Weekend-ul este momentul ideal pentru a posta pe Pinterest, deoarece utilizatorii caută inspirație și proiecte de weekend.

În timpul săptămânii (8:00 – 11:00 PM): Dacă audiența ta este activă în timpul săptămânii, postează conținut atrăgător în această fereastră orară de seară.

Tik Tok – ultimul venit, dar cu rezultate remarcabile

Dimineața devreme (8:00 – 11:00): Mulți utilizatori își încep ziua verificând TikTok-ul în căutarea de divertisment rapid.

După-amiaza (13:00 – 16:00): După ce se întorc de la școală sau serviciu, utilizatorii tind să folosească TikTok pentru a se relaxa și a se distra.

Seara (19:00 – 22:00): Aceste ore pot fi excelente pentru a posta, deoarece mulți oameni petrec timp pe TikTok în timpul serii, înainte de culcare.

Weekend (sâmbătă și duminică): Orele de weekend, în special după-amiaza și seara, pot atrage un număr mare de vizualizări și interacțiuni, deoarece utilizatorii au mai mult timp liber.

Twitter – fii la curent cu tendințele și evenimentele globale curente

Deși în România nu este atât de populară platforma, se preconizează o creștere cu 0,1 milioane de utilizatori în fiecare an, dată fiind comunicarea la nivel global pe anumite nișe, cum ar fi comunitățile de blockchain și implicit crypto monede. În esență Twitter este rapid și efemer, dar timing-ul este esențial pentru succes. Aici, orarul zilei este mult mai important decât în altele:

Dimineața devreme (8:00 – 9:00): Oamenii se trezesc și verifică Twitter-ul pentru știri.

Prânz (12:00 – 13:00): Mulți folosesc Twitter pentru a discuta despre subiecte actuale în timpul pauzelor de prânz.

Seara târziu (18:00 – 20:00): Utilizatorii sunt mai activi în timpul serii, când au timp liber.

Ce factori contează în afară de ora postării?

Audiența unică: E bine să ții cont de aceste ghiduri generale, dar nu uita că publicul tău este unic. Fiecare cont are propriul său set de urmăritori, iar ei pot avea programe diferite. Așa că, dacă vrei să fii un adevărat maestru al postărilor pe rețelele de socializare, încearcă să faci câteva teste.

Postează în diferite momente ale zilei și analizează care postări primesc mai multe like-uri, comentarii și distribuiri. Aceste date îți vor arăta când ești cel mai eficient în captarea atenției publicului tău.

Fusurile orare: Pentru o audiență globală este important să ții cont de fusurile orare ale urmăritorilor. Dacă majoritatea utilizatorilor brandului tău sunt în altă parte a lumii, ar trebui să te adaptezi la orele lor de activitate. Cu un planificator de postări sau cu instrumente de programare, poți să-ți gestionezi postările în funcție de programul publicului tău.

Calitatea conținutului: Indiferent de momentul postării, asigură-te că publici conținut relevant și de înaltă calitate.

Algoritmii platformelor: Nu putem discuta despre postarea pe rețelele de socializare fără să menționăm algoritmii. Fiecare platformă are proprii algoritmi care decid cât de vizibile vor fi postările tale. Publicarea în momentele în care utilizatorii sunt cei mai activi poate crește șansele ca postarea ta să fie afișată mai des. Vezi cum influențează postarea zilnică pe platformele de socializare vizibilitatea ta!

Momentul în care postezi pe social media depinde în mare măsură de publicul tău țintă și de specificul platformei pe care o folosești. Analizează datele de angajament pentru a identifica cele mai bune ore pentru brandul tău și testează diferite orare pentru a vedea ce funcționează cel mai bine. În social media, timing-ul corect poate să fie cheia succesului, dar nu uita să oferi întotdeauna conținut valoros și autentic pentru a angaja publicul și a construi o comunitate online puternică.

Ai nevoie de promovare online pentru proiectul tău?
Hai să ne auzim.